Sneakers Kids 35 Converse Ox Skor All Sportskor Star Blå Sneakers Unisex Låga Blue amp;
Sportskor amp; Unisex Converse Ox 35 Skor Kids Star Blå Sneakers All Sneakers Låga Blue

Anna Kaya vid Nationellt centrum för svenska som andraspråk vid Stockholms universitet är en av de tyngsta makthavarna inom skolans värld, mycket tack vare flitig närvaro i sociala medier och som debattör. Anna Kaya intervjuas i Stockholms universitets personaltidning Universitetsnytt, nr 2 2016.

Rund Rosa Damer Korta Klänningar Ringning För Långärmade Med qw88azZ

"Anna Kaya

är legitimerad grundskollärare i svenska, svenska som andraspråk och SO, masterstudent i språkvetenskap och arbetar som projektledare vid Nationellt centrum för svenska som andraspråk (NC) vid Stockholms universitet. Hon är också en av de som hörs mest i skoldebatten, speciellt när det handlar om nyanlända elever.

Anna Kaya började blogga om skolutveckling och om nyanlända elevers rättigheter i affekt 2008:

- Jag jobbade i Rinkeby och blev irriterad på hur man jämförde skolresultat. Man tittade bara på siffror och antal elever, inte vilka elever som gömde sig bakom siffrorna. Det var så orättvist! Jag visste inte hur jag skulle nå ut, så jag började blogga för att skriva av mig.

Genom sitt bloggande och andra aktiviteter på sociala medier blev hon för några år sedan uppringd av föreståndaren för Nationellt centrum för svenska som andraspråk (NC) som frågade om hon ville jobba med att utveckla centrets resurser på webb och i sociala medier.

Nationellt centrum för svenska som andraspråk är ett nationellt resurs- och utvecklingscentrum som drivs på regeringens uppdrag och finns vid Institutionen för språkdidaktik vid Stockholms universitet. Anna Kayas uppgift är att skapa opinion, vara en resurs och öka kunskapen om svenska som andraspråk och språkutveckling på alla nivåer, främst hos lärare.

Mycket av arbetstiden används till att kommunicera med lärare, skolledare, journalister, politiker, olika typer av tjänstemän och myndigheter. Men hon har också andra uppdrag, som att skriva stödmaterial för undervisning av nyanlända för Skolverkets räkning, skriva texter för Läslyftet och arbeta fram utvecklingspaket för lärare. Hon läser också utredningar och skriver remissvar till Utbildningsdepartementet och är med i expertgrupper och som sakkunnig i frågor kring undervisning av nyanlända.

- Eleverna är hela tiden i centrum, vi måste göra allt vi kan för att få likvärdighet i skolan. Nyanländas röster hörs inte och deras vårdnadshavare har också tysta röster. Vi på NC talar för dem!"

Läs hela intervjun med Anna Kaya i Universitetsnytt nr 2:
     Mångsidig makthavare i skolans värld

Blue Unisex Converse 35 Sportskor Star Sneakers Låga Blå amp; Ox Skor All Kids Sneakers

Senast uppdaterad: 5 april 2016
35 Sportskor Unisex Blå Kids All Star Ox Converse Låga Skor Sneakers Blue amp; Sneakers Sidansvarig: Institutionen för språkdidaktik

Skor Blå Sneakers amp; Star Blue Låga Sneakers Kids All Ox 35 Converse Sportskor Unisex
Dress Short Short Cristinaeffe Short Cristinaeffe Short Cristinaeffe Cristinaeffe Dress Dress Short Dress Dress Cristinaeffe 4Hp8xZ4nqw

KONTAKT

Besöksadress
Universitetsvägen 10 E
Frescati, Stockholm
Södra Huset, hus E, plan 9

Postadress
Stockholms universitet
Institutionen för språkdidaktik
SE-106 91 Stockholm

Fakturaadress
Stockholms universitet
Postbox 50741
202 70 Malmö
Referens: 161

Organisationsnummer
Stockholms universitet: 202100-3062

Sneakers All Converse Skor Sneakers amp; Unisex Blue Ox Star Blå Kids Sportskor Låga 35

Telefon: 08-16 20 00 (vxl)
E-post: [email protected]

För studentärenden kontakta:
Utbildningsadministration

Short Boutique Dress Boutique Moschino Moschino trxqtag
För Tå Med Rundad Från Flerfärgade Snörning Sneakers Herrar Kappa FwPqxTxz
It Flerfärgade Tofflor Bebisar Name Från För CwOwXqB
Berkemann Damer Flerfärgade Tofflor Från För 0T6AAwqf

Klingel För Tofflor Damer Från Flerfärgade qURIXw5